Antwoord op jouw vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!
Wat is voorschool?
Voorschool is peuteropvang voor kinderen van 2 jaar tot 4 jaar.
Het is een goede voorbereiding op de basisschool.
Er zijn speciale vroegschoolse educatie programma’s (VE) met aandacht voor taalontwikkeling, motoriek, sociale relaties en creativiteit.
TintelTuin heeft voorscholen op verschillende plekken in Amsterdam-Noord.
In Zaanstad wordt onze peuteropvang peuterspelen genoemd.
Wat is peuterspelen?
Peuterspelen is peuteropvang voor kinderen van 2 jaar tot 4 jaar.
Het is een goede voorbereiding op de basisschool.
Er zijn speciale vroegschoolse educatie programma’s (VE) met aandacht voor taalontwikkeling, motoriek, sociale relaties en creativiteit.
TintelTuin heeft peuteropvang op verschillende plekken in Zaanstad, Waterland, Oostzaan en in Amsterdam-Noord.
In Amsterdam wordt onze peuteropvang voorschool genoemd.
Wat is kinderdagverblijf?
Kinderdagverblijf is opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Ons kinderdagverblijf is een warme en veilige plek waar kinderen spelen, groeien en zich ontwikkelen.
We bieden in het kinderdagverblijf alleen hele dagen opvang. Geen opvang per uur of per dagdeel.
Wat is BSO?
BSO betekent Buitenschoolse Opvang. Dit is opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar die naar de basisschool gaan.
Er zijn drie soorten BSO:
-
Voorschoolse opvang (VSO): opvang vóór school begint.
-
Naschoolse opvang (NSO): opvang ná schooltijd.
-
Vakantieopvang: opvang in de schoolvakanties of op studiedagen.
De BSO is een plek om te ontspannen en plezier te maken. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze zin in hebben. Bijvoorbeeld spelen met andere kinderen, buitenspelen of sporten, knutselen of tekenen, lezen of rustig een spel doen of meedoen aan activiteiten die de pedagogisch medewerkers organiseren.
Wat is een LRK nummer en waar kan ik dit vinden?
Dit is een landelijk registratienummer. Dit heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het staat op onze website en op je overeenkomst.
Is opvang per uur mogelijk?
Dit kan helaas niet. We vinden het belangrijk dat er altijd voldoende pedagogische medewerkers op een groep staan. Als we kinderen per uur opvangen, worden de tarieven voor ouders veel te hoog omdat we ook de uren waarop de kinderen er niet zijn moeten doorberekenen.
Wanneer kan ik mijn baby aanmelden voor kinderdagopvang?
Vanwege wachtlijsten is het slim om dat al te doen als je 12 weken zwanger bent. Na je inschrijving krijg je een bevestiging per e-mail.
Hoe kan ik een rondleiding aanvragen?
Dat kan heel gemakkelijk online. Andere optie? Ga naar de betreffende locatie en plan ter plekke een rondleiding in.
Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Dat kan heel gemakkelijk online. Heb je vragen over het proces? Stel ze gerust!
Hoeveel betaal je voor kinderopvang?
Bij TintelTuin kies je voor een all-inkinderopvang. Geen gedoe met onverwachte extra kosten dus. Onze tarieven zijn inclusief eten en drinken, luiers en voeding. Ook kosten voor activiteiten en uitjes zitten bij de prijs inbegrepen.
Bekijk hier de actuele tarieven.
Hoe kan ik betalen?
Je krijgt maandelijks een rekening, vooraf aan de maand dat je de kinderopvang afneemt. We werken helemaal online. Je krijgt een e-mail waarin staat dat je factuur klaarstaat in het Ouderportal. Je betaalt hem via iDeal, bankoverschrijving of automatische incasso.
Ik neem zelf speciale voeding mee. Waarom krijg ik geen korting?
Uitzonderingen als deze zorgen voor extra kosten. Zo moeten medewerkers extra opruimen en hebben we extra administratie. Daarom rekenen we geen korting.
Hoe bereken ik de nettokosten van (een extra dag) kinderopvang?
Onze online rekenhulp helpt je daar graag bij.
Betaal ik inschrijfgeld?
Nee, inschrijven bij TintelTuin is helemaal gratis.
Werken jullie met horizontale of verticale groepen?
Bij TintelTuin werken we op de kinderopvang met horizontale en verticale groepen. Kijk hier voor meer informatie over onze opvangsoorten en doelgroepen
Wat voor soorten flexibele opvangen zijn er?
Er zijn verschillende soorten flexibele opvangmogelijkheden beschikbaar, waaronder incidentele opvang, flexibele opvanguren, flexibele opvangdagen en flexibele opvanglocaties.
Wat is een flexibele kinderopvang?
Flexibele kinderopvang past zich aan aan de wisselende behoeften en schema’s van ouders, waardoor ze op korte termijn opvang kunnen regelen op basis van hun specifieke behoeften en roosters.
Hoeveel uren recht op buitenschoolse opvang?
Het aantal uren recht op buitenschoolse opvang kan variëren afhankelijk van de situatie. Over het algemeen hebben ouders recht op maximaal 10 uur buitenschoolse opvang per week per kind. Dit geldt voor zowel werkende als niet-werkende ouders. Er zijn echter mogelijkheden voor extra uren opvang. Neem contact op hoeveel uur BSO jouw kind bij onze locaties kan krijgen.
Mijn kind gaat naar het kinderdagverblijf. Moet ik hem of haar apart aanmelden voor de buitenschoolse opvang?
Ja, apart aanmelden is nodig. Dit gaat niet automatisch, omdat de BSO gekoppeld is aan de school van je kind. Je meldt je kind aan voor buitenschoolse opvang als je kind 3 jaar is en je een basisschool gekozen hebt. Meld je kind aan via het Ouderportal of geef de wijziging door bij je TintelTuin-contactpersoon.
Sluiten de einddatum van het kinderdagverblijf en de startdatum van de BSO goed op elkaar aan? Wijzig dit dan bij Toeslagen.nl. Je hoeft je kinderopvangtoeslag nu niet stop te zetten en weer opnieuw aan te vragen.
Is opvang per uur mogelijk?
Dit kan helaas niet. We vinden het belangrijk dat er altijd voldoende pedagogische medewerkers op een groep staan. Als we kinderen per uur opvangen, worden de tarieven voor ouders veel te hoog omdat we ook de uren waarop de kinderen er niet zijn moeten doorberekenen.
Kan ik hele dagopvang afnemen zonder vakantie-opvang?
Dat kan helaas niet. Veel ouders zijn niet aan schoolvakanties gebonden. Daarnaast wordt het tarief anders te hoog. We moeten dan tijdens lange periodes rekening houden met kleine groepen, terwijl we ook genoeg pedagogische medewerkers op de groep willen hebben staan.
Kan ik extra opvang afnemen?
Natuurlijk! Dit kan zowel op gewone dagen als tijdens vakanties. Hoe het precies werkt, leggen we je uit op de pagina over flexibele oplossingen.
Wanneer kan ik mijn baby aanmelden voor kinderdagopvang?
Vanwege wachtlijsten is het slim om dat al te doen als je 12 weken zwanger bent. Na je inschrijving krijg je een bevestiging per e-mail.
Mijn partner en ik werken allebei. Waarom krijg ik geen gemeentelijke vergoeding?
Als allebei de ouders werken, studeren of worden toegeleid naar werk, kun je toeslag via de Belastingdienst krijgen. Dat doe je door kinderopvangtoeslag aan te vragen. We leggen je graag uit hoe dit werkt.
Kinderopvangtoeslag aanvragen in andere taal?
Dat is zeker mogelijk. De uitleg over het aanvragen van kinderopvangtoeslag is ook beschikbaar in het Engels, Pools en Arabisch. Klik hier voor deze informatie.
Wanneer verandert de hoogte van de kinderopvangtoeslag?
In de volgende situaties kan het zijn dat je kinderopvangtoeslag wijzigt. Geef dit altijd door aan de Belastingdienst om problemen te voorkomen.
- Je kind gaat gebruik maken van een andere type kinderopvang, bijvoorbeeld de BSO
- Je hebt minder opvanguren nodig
- Je wilt extra opvanguren voor je kind regelen
- Het uurtarief van de kinderopvang organisatie verandert
- Je maakt gebruik van wisselende opvanguren
Tot wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag?
Je krijgt kinderopvangtoeslag tot de 1e dag van de maand waarop je kind naar het voortgezet onderwijs gaat.
Op hoeveel kinderopvangtoeslag heb ik recht?
Dat hangt af van het gezamenlijke inkomen van jou en je toeslagpartner. Bereken het gemakkelijk op de website van de Belastingdienst. Benieuwd naar je netto kinderopvangkosten? Bereken die met onze rekentool.
Hoe en wanneer vraag je kinderopvangtoeslag aan?
Dit doe je net als andere toeslagen via Mijn toeslagen van de Belastingdienst. Doe dit minimaal 3 maanden voordat je kind naar de opvang gaat. Wacht niet te lang, zodat je geen geld misloopt.
Wat is kinderopvang en wie heeft er recht op?
Als ouder heb je soms recht op kinderopvangtoeslag, als tegemoetkoming voor de kosten voor de kinderopvang. De hoogte is afhankelijk van verschillende factoren. Jij en/of je toeslagpartner krijgen het als je voldoet aan een aantal voorwaarden:
- De kinderopvang is geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).
- Je hebt een schriftelijke overeenkomst afgesloten met je kinderopvang, waar o.a. het uurtarief en het aantal opvanguren in staan.
- Jij en/of je toeslagpartner studeren, werken, volgen een traject om werk te vinden of zijn bezig met een inburgeringscursus bij een gecertificeerde instelling.
- Jij en je toeslagpartner hebben een Nederlandse nationaliteit of een geldig verblijfsvergunning.
Ik ben werkloos geworden, heb ik nog recht op kinderopvangtoeslag?
Vanaf de eerste dag dat je niet meer werkt, heb je nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Daarna krijg je misschien nog toeslag voor de opvanguren die je in dat jaar nog over hebt. Je hoeft je toeslag dus niet stop te zetten, maar moet wel de Belastingdienst op de hoogte stellen.
Wat is een LRK nummer en waar kan ik dit vinden?
Dit is een landelijk registratienummer. Dit heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het staat op onze website en op je overeenkomst.
Kan ik de kinderopvangtoeslag rechtstreeks naar TintelTuin over laten maken?
Dat kan als je de Belastingdienst machtigt. Het voordeel? Jij hoeft het bedrag niet eerst voor te schieten. Je krijgt een factuur waar wij de kinderopvangtoeslag al vanaf hebben gehaald. We hebben hiervoor een overeenkomst met de Belastingdienst afgesloten.
Wanneer moet ik kinderopvangtoeslag aanvragen?
Doe dit tijdens de eerste 3 maanden waarin je kind naar de opvang gaat. Ben je later? Dan heb je kans dat je toeslag misloopt. Lees hier meer over kinderopvangtoeslag.
Hoe log ik in op het Ouderportal?
Dat kan via de knop rechtsboven op deze pagina of via deze link naar het Ouderportal. Log je voor de eerste keer in? Dan krijg je de inloggegevens per e-mail. Je wachtwoord wijzig je gemakkelijk via de optie ‘wachtwoord vergeten’.
Wat houdt het online Ouderportal precies in?
Het online Ouderportal is een verzamelplek voor alle informatie over jouw kind en zijn of haar opvang. Voor je smartphone is er de Ouderapp. Wat kun je in deze online omgeving doen?
- Gegevens wijzigen
- Dagelijkse updates in de vorm van berichten en foto’s bekijken
- Extra opvangdagen aanvragen of ruilen
- Je kind afmelden voor een dag
- Facturen bekijken en betalen
Mijn partner woont op een ander adres, maar mag het kind wel ophalen. Waar vermeld ik dat?
Bespreek het bij de intake op de TintelTuin-locatie.
