Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Lekker leren bij de peuterspeelzaal

Niemand die nieuwsgieriger is dan jouw peuter. In onze peuteropvang (ook wel voorschool of peuterspelen) creëren we een gezellige plek waar kleine peuters uitgroeien tot jonge kleuters. De plek waar je kind iedere dag weer nieuwe dingen leert en de eerste echte vrienden maakt.

Handig om te weten
Het aanbod verschilt per regio of gemeente. Hieronder lees je precies wat mogelijk is in omgeving Amsterdam, Zaanstad, Waterland en Oostzaan.

Heb je vragen over onze peuteropvang of mogelijke vergoedingen? Grote kans dat je het antwoord vindt bij de veelgestelde vragen.

Gemakkelijk online aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk online. Geef je voorkeuren aan, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

 • Recht op kinderopvangtoeslag? Vraag het binnen 3 maanden na de eerste opvangdag aan, zodat je geen geld misloopt
 • Voorkeur voor meerdere locaties? Geef het aan bij ‘opmerkingen’

Van peuter naar kleuter bij TintelTuin

Voor peuters is iedere dag een nieuw avontuur. Bij de peuteropvang van TintelTuin spelen we daar op in met een prikkelend aanbod dat past bij de leeftijd. Zo stimuleren we samen dingen doen door te zingen, bewegen of spelletjes te spelen. Er is aandacht voor taal en creativiteit en je dappere peuter kan zijn fantasie de vrije loop laten door lekker vrij te spelen.

Peuteropvang in Amsterdam

In Amsterdam hebben we voorscholen waar je peuter voldoende uitgedaagd wordt. Handig: via de gemeente Amsterdam reken je met een rekenhulp uit welke eigen bijdrage nodig is. 

 • 16 uur per week
 • 40 weken per jaar open

Tijden verschillen per locatie

Peuteropvang in Zaanstad

Uniek aan de peuteropvang is dat we nauw samenwerken met basisscholen in de omgeving. Zo verloopt die overgang soepel en krijgen peuters waar nodig extra hulp. 

 • 8 uur per week, verdeeld over 2 dagdelen
 • Tijden verschillen per locatie
 • VVE-indicatie? Dan 16 uur per week opvang, verdeeld over 4 dagdelen
 • Alle kinderen uit Poelenburg/Peldersveld (met de postcode 1503/1504) die in Poelenburg/Peldersveld naar peuterspelen gaan, hebben recht op vier dagdelen peuteropvang. Ook zonder VVE indicatie.
 • VVE-indicatie of gemeentelijke ouderbijdrage? Dan starten peuters met 2,5 jaar

Peuteropvang in Waterland

In Brede school de Grote Grutto in Ilpendam speelt, leert en ontmoet je peuter zoveel als hij wil. Bij deze peuteropvang werken we met thema’s die precies passen bij de ontwikkeling van jouw kleine. 

 • Groep van 16 peuters
 • Dinsdag- en donderdagochtend

Tijden verschillen per locatie

Peuteropvang in Oostzaan

Woon je in de buurt van Oostzaan? Dan kan je kind spelen bij een van onze locaties in deze plaats. Er is hier extra aandacht voor taal, maar ook voor vrij spelen, creativiteit, spelletjes en bewegen.

 • 16 uur per week
 • 40 weken per jaar open

Tijden verschillen per locatie

Heb ik recht op een tegemoetkoming?

Dat verschilt enorm per situatie. Zo wordt onder andere gekeken naar je gezinssituatie, inkomen en aantal uren die je werkt. We leggen je graag uit hoe dit werkt en hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt.

Blijven ontwikkelen met een voorschools programma (VVE)

Hoewel al onze locaties leren stimuleren, is er ook speciale peuteropvang met extra aandacht voor ontwikkeling. Dit zijn locaties met een speciaal VVE-programma dat onderwijsachterstanden bij jonge kinderen voorkomt of verhelpt. Zo is er extra aandacht voor onder andere taalontwikkeling, motoriek, sociale relaties en creativiteit.

Zo werkt het VVE-programma
We volgen kinderen met het kindvolgsysteem (bijvoorbeeld KIJK!), waarna ze een onderbouwd aanbod met passende activiteiten krijgen. Dit doen we volgens programma’s zoals Kaleidoscoop, Piramide of Puk en Ko.

Kinderen ontwikkelen zich zo in hun eigen tempo en naar hun eigen behoefte. Met dit volgsysteem zorgen we er ook voor dat de overgang naar het basisonderwijs soepel verloopt.

Samenwerking met betrokkenen
Natuurlijk word jij als ouder betrokken bij dit ontwikkelprogramma. Sterker nog: die intensieve samenwerking is hard nodig. Met de juiste inspanningen ontwikkelt het kind niet alleen bij TintelTuin, maar ook thuis. We werken daarnaast samen met scholen en met samenwerkingspartners die zich bezighouden met de zorg om het jonge kind.

Je herkent een kinderdagverblijf met een VVE-programma aan het bijbehorende icoon.

Een vertrouwde plek in het Integraal Kind Centrum (IKC)

Iedere paar jaar van opvang wisselen kan intensief zijn voor kinderen. TintelTuin speelt daar op in door op verschillende locaties een IKC op te zetten in samenwerking met een basisschool. Het voordeel daarvan? Een kinderdagverblijf, peuteropvang, onderwijs en de buitenschoolse opvang lopen naadloos in elkaar over. Zo blijft je kind altijd op een bekende plek waar overal dezelfde aanpak geldt. Dat zorgt voor een veilig, vertrouwd gevoel.

Iets voor jou? Je herkent deze kinderdagverblijven aan het icoontje IKC.

Gemakkelijk online aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk online. Geef je voorkeuren aan, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

 • Recht op kinderopvangtoeslag? Vraag het binnen 3 maanden na de eerste opvangdag aan, zodat je geen geld misloopt
 • Voorkeur voor meerdere locaties? Geef het aan bij ‘opmerkingen’

Heb je een vraag?

Neem contact op met:

één van onze relatiebeheerders

088 - 0780780

Veelgestelde vragen over de peuteropvang

Wat is het verschil tussen peuterspeelzaal en peuteropvang?

Een peuterspeelzaal richt zich voornamelijk op de ontwikkeling en het spel van peuters tussen 2 en 4 jaar, terwijl kinderopvang een bredere term is die verschillende vormen van opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar omvat, inclusief baby’s en schoolgaande kinderen. Wel vallen ze onder dezelfde wetgeving sinds 2018 en heb je ook hier mogelijk recht op kinderopvangtoeslag.

Wat moet mijn kind meenemen naar de eerste dag op de peuterspeelzaal?

Alleen een reservesetje kleding is genoeg! Wij zorgen voor genoeg drinken (water) en gezonde tussendoortjes. Is er een luier nodig? Dan regelen wij die ook.