Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Kinderopvang in het kinderdagverblijf

Leeftijdsgenootjes en een huiselijke omgeving zorgen ervoor dat ieder kind zich snel thuis voelt bij onze kinderdagverblijven. Onze betrokken pedagogische medewerkers creëren samen een omgeving waar wordt gespeeld, ontwikkeld en gelachen. Een plek waar je graag komt.

Ieder kinderdagverblijf bestaat uit meerdere groepen, zoals:

  • Babygroepen van 0 tot 1 jaar
  • Babygroepen van 0 tot 2 jaar
  • Peutergroepen van 1 tot 4 jaar
  • Peutergroepen van 2 tot 4 jaar
  • Verticale groepen van 0 tot 4 jaar

Handig om te weten
Al onze locaties zijn op werkdagen geopend tussen 7.00 en 18.30 uur. De exacte tijden variëren en vind je bij iedere locatie. We bieden geen opvang per uur aan. Heb je vragen over onze kinderdagverblijven? Grote kans dat je het antwoord vindt bij de veelgestelde vragen.

Gemakkelijk online aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk online. Geef je voorkeuren aan, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

  • Recht op kinderopvangtoeslag? Vraag het binnen 3 maanden na de eerste opvangdag aan, zodat je geen geld misloopt
  • Voorkeur voor meerdere locaties? Geef het aan bij ‘opmerkingen’

Ontdekken bij TintelTuin

Het leven van de allerkleinsten is een grote ontdekkingsreis. Bij TintelTuin maken we die zo leuk mogelijk met uitdagende activiteiten voor ieder kind. Bij een kinderdagverblijf betekent dat gezellig samen koekjes bakken of liedjes zingen. Creatief geprikkeld worden door te kleien, tekenen of met blokken te spelen. Lekker buiten spelen of juist knus voorgelezen worden.

Baby’s kunnen veilig op verkenning en we nemen graag de tijd voor veel knuffelmomenten.

All-in kinderdagopvang

Geen gedoe met overvolle tassen en vergeten hapjes of broodtrommels. Bij TintelTuin kies je voor een all-inkinderopvang, waardoor je de kleine alleen maar hoeft te brengen. Dat scheelt tijd! Wij zorgen voor luiers, (standaard) babyvoeding en andere gezonde maaltijden en snacks.

Heeft je kind speciale dieetvoeding nodig? Neem dit dan wel zelf mee.

Heb ik recht op een tegemoetkoming?

Dat verschilt enorm per situatie. Zo wordt onder andere gekeken naar je gezinssituatie, inkomen en aantal uren die je werkt. We leggen je graag uit hoe dit werkt en hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt.

Flexibele opvang

We snappen dat je niet alles in het leven vooruit kunt plannen. Daarom zijn er genoeg flexibele oplossingen wanneer je onverwachts opvang nodig hebt of een dag wilt ruilen. Dit zijn de mogelijkheden.

Blijven ontwikkelen met een voorschools programma (VVE)

Hoewel al onze locaties leren stimuleren, zijn er kinderdagverblijven met extra aandacht voor ontwikkeling. Dit zijn locaties met een speciaal VVE-programma dat onderwijsachterstanden bij jonge kinderen voorkomt of verhelpt. Zo is er extra aandacht voor onder andere taalontwikkeling, motoriek, sociale relaties en creativiteit.

Zo werkt het VVE-programma
We volgen kinderen met het kindvolgsysteem (bijvoorbeeld KIJK!), waarna ze een onderbouwd aanbod met passende activiteiten krijgen. Dit doen we volgens programma’s zoals Kaleidoscoop, Piramide of Puk en Ko.

Kinderen ontwikkelen zich zo in hun eigen tempo en naar hun eigen behoefte. Met dit volgsysteem zorgen we er ook voor dat de overgang naar het basisonderwijs soepel verloopt.

Samenwerking met betrokkenen
Natuurlijk word jij als ouder betrokken bij dit ontwikkelprogramma. Sterker nog: die intensieve samenwerking is hard nodig. Met de juiste inspanningen ontwikkelt het kind niet alleen bij TintelTuin, maar ook thuis. We werken daarnaast samen met scholen en met samenwerkingspartners die zich bezighouden met de zorg om het jonge kind.

Je herkent een kinderdagverblijf met een VVE-programma aan het bijbehorende icoon.

Een vertrouwde plek in het Integraal Kind Centrum (IKC)

Iedere paar jaar van opvang wisselen kan intensief zijn voor kinderen. TintelTuin speelt daar op in door op verschillende locaties een IKC op te zetten in samenwerking met een basisschool. Het voordeel daarvan? Een kinderdagverblijf, peuteropvang, onderwijs en de buitenschoolse opvang lopen naadloos in elkaar over. Zo blijft je kind altijd op een bekende plek waar overal dezelfde aanpak geldt. Dat zorgt voor een veilig, vertrouwd gevoel.

Iets voor jou? Je herkent deze kinderdagverblijven aan het icoontje IKC.

Gemakkelijk online aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk online. Geef je voorkeuren aan, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

  • Recht op kinderopvangtoeslag? Vraag het binnen 3 maanden na de eerste opvangdag aan, zodat je geen geld misloopt
  • Voorkeur voor meerdere locaties? Geef het aan bij ‘opmerkingen’

Heb je een vraag?

Neem contact op met:

één van onze relatiebeheerders

088 - 0780780

Veelgestelde vragen over het Kinderdagverblijf

Vanaf welke leeftijd ga je naar het kinderdagverblijf?

Kinderdagopvang is de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op een kinderdagverblijf.

Hoeveel betaal je voor kinderdagverblijf?

Bij TintelTuin kies je voor een all-inkinderopvang. Geen gedoe met onverwachte extra kosten dus. Onze tarieven zijn inclusief luiers en voeding. Ook kosten voor activiteiten en uitjes zitten er gewoon bij in.

Hieronder zie je het bruto uurtarief van de kinderopvang in 2023.

  • Hele & halve dagopvang 0- 4 jaar 52 weken: € 10,13