Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Opvangvormen

TintelTuin zorgt ervoor dat alle kinderen tussen de 0 en 13 jaar spelenderwijs groeien terwijl ze met zorg worden opgevangen op onze locaties. Ontdek de mogelijkheden en plan een rondleiding in.

Kinderdagverblijf

Bij TintelTuin hebben we voor ieder kind van 0 tot 4 jaar een passend kinderdagverblijf. Een warme plek om te spelen en ontwikkelen. Zo zijn er babygroepen, peutergroepen en verticale groepen. Ook zijn er speciale ontwikkelprogramma’s en werken we met flexibele opvangoplossingen.

Peuteropvang

Voor kleintjes van 2 tot 4 jaar is er op onze locaties in Amsterdam, Zaanstad, Waterland en Oostzaan peuteropvang. Hier worden jonge eigenwijsjes spelenderwijs voorbereid op de basisschool. De mogelijkheden en openingstijden verschillen per locatie.

Buitenschoolse opvang (BSO)

Bij onze buitenschoolse opvang zie je eigenlijk alleen maar blije gezichten. Logisch ook. Je kind heeft hier altijd genoeg vriendjes om lekker mee te spelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor basisschoolkinderen van 4 tot 13 jaar.

Flexibele oplossingen

We snappen dat je niet alles in het leven vooruit kunt plannen. Daarom zijn er genoeg flexibele oplossingen wanneer je onverwachts opvang nodig hebt, een dag wilt ruilen of zelf een wisselend werkrooster hebt.

Dit is TintelTuin

TintelTuin zorgt er met uitgebreide opvangmogelijkheden voor dat zowel kinderen als ouders het allerbeste uit zichzelf kunnen halen. Met meer dan 40 jaar ervaring weten we wat nodig is om een vertrouwd thuis te creëren voor ieder kind. Inmiddels hebben we bijna honderd locaties verdeeld over de regio’s Amsterdam, Zaanstreek en Waterland.

Verhalen

Niemand kan het TintelTuin-gevoel beter overbrengen dan de medewerkers, ouders en kinderen die dagelijks met ons te maken hebben.

2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer
21 september 2023

De Sport BSO, waar plezier en samenwerken voorop staan

Lees meer
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer
7 november 2022

Vader Roco: “TintelTuin is een degelijke, stabiele opvang met lieve mensen”

Lees meer

Heb je een vraag?

Neem contact op met:

één van onze relatiebeheerders

088 - 0780780

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze visie, service of tarieven? Grote kans dat je het antwoord bij de veelgestelde vragen vindt.

Waarom krijg ik een factuur voor de naschoolse opvang in de vakantietijd?

De kosten voor de 41 weken naschoolse opvang worden verrekend over 12 maanden per jaar in 12 gelijke delen.

Veranderen naschoolse opvanguren mee met gewijzigde schooltijden?

Als de schooltijden wijzigen passen wij de contracten altijd per 1 augustus aan. Deze datum valt altijd in de zomervakantie. Zo is ieder schooljaar altijd 1 heel jaar.

Wat is een LRK nummer en waar kan ik dit vinden?

Dit is een landelijk registratienummer. Dit heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het staat op onze website en op je overeenkomst.

Krijg ik elk jaar een nieuwe overeenkomst?

Nee. Je overeenkomst loopt door tot je kind 4 jaar oud is. We vertellen je ieder jaar in november wat het nieuwe tarief wordt voor het volgende jaar. Opzeggen kan maandelijks, met een opzegtermijn van 1 maand.

Mijn kind gaat naar het kinderdagverblijf. Moet ik hem of haar apart aanmelden voor de buitenschoolse opvang?

Ja, apart aanmelden is nodig. Dit gaat niet automatisch, omdat de BSO gekoppeld is aan de school van je kind. Je meldt je kind aan voor buitenschoolse opvang als je kind 3 jaar is en je een basisschool gekozen hebt. Meld je kind aan via het Ouderportal of geef de wijziging door bij je TintelTuin-contactpersoon. 

Sluiten de einddatum van het kinderdagverblijf en de startdatum van de BSO goed op elkaar aan? Wijzig dit dan bij Toeslagen.nl. Je hoeft je kinderopvangtoeslag nu niet stop te zetten en weer opnieuw aan te vragen.

Ik wil mijn opvang wijzigen of beëindigen. Hoe doe ik dat?

Contractwijzigingen kun je doorgeven aan je contactpersoon bij de afdeling relatiebeheer of via relatiebeheer@tinteltuin.nl. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand bij contractvermindering of opzegging.

Handig om te weten: je overeenkomst stopt automatisch op de dag voor de 4e verjaardag van je kind. Opzeggen is dan niet nodig. 

Is opvang per uur mogelijk?

Dit kan helaas niet. We vinden het belangrijk dat er altijd voldoende pedagogische medewerkers op een groep staan. Als we kinderen per uur opvangen, worden de tarieven voor ouders veel te hoog omdat we ook de uren waarop de kinderen er niet zijn moeten doorberekenen.

Ik wil een opvangdag ruilen, kan dat?

Als de bezetting het toelaat, kan dat. Je ruilt dan (in de toekomst) een dag waarop je je kind afwezig meldt om voor een andere dag opvang. Dit kan heel gemakkelijk via de Ouderapp. Je krijgt bevestiging van de locatiemanager als je de dag kunt ruilen.

Kan ik hele dagopvang afnemen zonder vakantie-opvang?

Dat kan helaas niet. Veel ouders zijn niet aan schoolvakanties gebonden. Daarnaast wordt het tarief anders te hoog. We moeten dan tijdens lange periodes rekening houden met kleine groepen, terwijl we ook genoeg pedagogische medewerkers op de groep willen hebben staan.

Kan ik extra opvang afnemen?

Natuurlijk! Dit kan zowel op gewone dagen als tijdens vakanties. Hoe het precies werkt, leggen we je uit op de pagina over flexibele oplossingen.