Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Chill thuiskomen bij de buitenschoolse opvang

Wij vinden dat een buitenschoolse opvang moet voelen als een tweede thuis. Een plek met aandacht voor jouw stoere ontdekker. Waar plezier maken voorop staat, wat jouw kind ook leuk vindt om te doen. Bij TintelTuin kun je kiezen voor de volgende opties

  • Voorschoolse opvang
  • Naschoolse opvang (ook op schoolvrije dagen)
  • Vakantieopvang
  • Tussenschoolse opvang (beperkte locaties)

Handig om te weten
Onze BSO-locaties zijn open tot 18.30. Is de school een dag dicht? Dan openen wij juist, zodat je kind lekker kan spelen, ontdekken of gewoonweg relaxen met leeftijdsgenootjes. Heb je vragen over onze buitenschoolse opvang? Grote kans dat je het antwoord vindt bij de veelgestelde vragen.

Gemakkelijk online aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk online. Geef je voorkeuren aan, dan nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op.

  • Recht op kinderopvangtoeslag? Vraag het binnen 3 maanden na de eerste opvangdag aan, zodat je geen geld misloopt
  • Voorkeur voor meerdere locaties? Geef het aan bij ‘opmerkingen’

Zo werkt BSO bij TintelTuin

Iedere buitenschoolse opvang werkt samen met 1 of meer scholen in de omgeving. Wij zorgen dan ook voor het vervoer tussen de BSO en de school. Ook als die niet op loopafstand ligt. Het vervoer tussen school en huis verzorg jij zelf.

Samen spelen bij TintelTuin

Met een plekje bij de buitenschoolse opvang heeft je kind nooit meer een verveelde middag. Iedere locatie barst van de uitdagende activiteiten die de talenten van jouw trots naar boven halen. Zo zijn er timmertafels, knutselateliers, tekentafels, verkleedhoeken, dansvloeren en een mediahoek. Lekker met je vrienden chillen in een eigen caravan? Die regelen we gewoon!

Daarnaast gaan we er regelmatig op uit. Lekker ravotten in het bos, samen schaatsen of experimentjes uitvoeren in een echt laboratorium. We kiezen altijd samen wat we gaan doen.

Zo werkt vakantieopvang bij TintelTuin

Je kiest tussen volledige vakantieopvang (11 weken) en flexibele opvang.

  • Ouders brengen en halen hun kind zelf
  • We rekenen 10 uur voor een vakantiedag of schoolvrije dag (8.30 tot 18.30 uur)

Volledige vakantieopvang (11 weken)
Iedere vakantie verzekerd van opvang? Bij vakantieopvang sluit je een overeenkomst af, waarna je niets meer hoeft te regelen. Je laat op de locatie weten of je kind daadwerkelijk komt in een bepaalde vakantie.

Flexibele vakantieopvang
Liever zelf bepalen hoeveel dagen je afneemt? Kies dan voor flexibele vakantieopvang. Je geeft vooraf aan welke dagen je wilt afnemen, waarna je maandelijks betaalt. Meer hierover lees je in de voorwaarden voor flexibele vakantieopvang.

Twijfel je welke optie de beste keuze is? Check het met de TintelTuin-rekentool.

Een vakantie vol lol met vakantieopvang

Vakantie vieren bij TintelTuin betekent nieuwe avonturen beleven! Ook als de school dicht is valt er genoeg te doen bij onze buitenschoolse opvang. Zowel op locatie als in de buurt. We willen graag zoveel mogelijk activiteiten aanbieden op 1 plek. Daarom is vakantieopvang alleen mogelijk op bepaalde locaties. Daar ontmoeten kinderen van verschillende BSO’s elkaar en worden volop nieuwe vriendschappen gesloten. Als een locatie vakantieopvang aanbiedt, staat dit op de locatiepagina.

Een vertrouwde plek in het Integraal Kind Centrum (IKC)

Iedere paar jaar van opvang wisselen kan intensief zijn voor kinderen. TintelTuin speelt daar op in door op verschillende locaties een IKC op te zetten in samenwerking met een basisschool. Het voordeel daarvan? Een kinderdagverblijf, peuteropvang, onderwijs en de buitenschoolse opvang lopen naadloos in elkaar over. Zo blijft je kind altijd op een bekende plek waar overal dezelfde aanpak geldt. Dat zorgt voor een veilig, vertrouwd gevoel.

Iets voor jou? Je herkent deze kinderdagverblijven aan het icoontje IKC.

Heb je een vraag?

Neem contact op met:

één van onze relatiebeheerders

088 - 0780780

Veelgestelde vragen over de BSO

Waarom krijg ik een factuur voor de naschoolse opvang in de vakantietijd?

De kosten voor de 41 weken naschoolse opvang worden verrekend over 12 maanden per jaar in 12 gelijke delen.

Veranderen naschoolse opvanguren mee met gewijzigde schooltijden?

Als de schooltijden wijzigen passen wij de contracten altijd per 1 augustus aan. Deze datum valt altijd in de zomervakantie. Zo is ieder schooljaar altijd 1 heel jaar.

Wat doe je bij de bso?

Als BSO Tinteltuin bieden we een breed scala aan activiteiten en mogelijkheden voor kinderen. We streven ernaar om een stimulerende en gezellige omgeving te creëren waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en plezier kunnen hebben. Dit omvat onder andere creatieve activiteiten, buitenspelen, sporten, spelletjes, thematische projecten en uitstapjes naar interessante locaties. We stimuleren ook de sociale interactie tussen de kinderen, waarbij we aandacht besteden aan samenwerking en het opbouwen van vriendschappen.

Hoeveel uren recht op buitenschoolse opvang?

Het aantal uren recht op buitenschoolse opvang kan variëren afhankelijk van de situatie. Over het algemeen hebben ouders recht op maximaal 10 uur buitenschoolse opvang per week per kind. Dit geldt voor zowel werkende als niet-werkende ouders. Er zijn echter mogelijkheden voor extra uren opvang. Neem contact op hoeveel uur BSO jouw kind bij onze locaties kan krijgen.