Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Altijd afwisseling en verrassingen voor pedagogisch coach Corinne

In 20 jaar is Corinne uitgegroeid van stagiaire tot pedagogisch coach bij TintelTuin. Ze vindt het heerlijk om kinderen én pedagogisch medewerkers te laten bloeien. “Een sprongetje zien bij een kindje of mooi gesprek met een pm’er: daar doe ik het voor.”

Zoveel groepen, zoveel functies

Tijdens haar opleiding tot pm’er was Corinne stagiaire bij TintelTuin. Daarna was ze er even uit, om vervolgens toch weer terug te komen. “Ik kreeg een belletje dat mijn oude stageplek een vacature had en of ik die wilde invullen. Dat leek me hartstikke leuk”, vertelt ze. In de afgelopen 20 jaar zette ze steeds een nieuwe stap: van andere locaties en leeftijdsgroepen tot nieuwe functies.

“Op een gegeven moment wilde ik wat meer uitdaging en werd ik senior. Na een aantal jaar merkte ik dat ik coachen erg leuk vond en precies toen kwam er een vacature vrij. Zo belandde ik in mijn huidige functie van pedagogisch/ VVE-coach en trainer. Heel fijn dat TintelTuin mij daar de ruimte voor gaf.”

Geen dag hetzelfde

Wat haar na zoveel jaar nog steeds bij TintelTuin houdt? Corinne: “Mijn werk is heel veelzijdig en uitdagend. De ene keer ondersteun ik pm’ers en coach ik ze, de andere keer kijk ik mee bij een kindje dat extra aandacht nodig heeft. Trainingen geven en werkbesprekingen bijwonen horen er ook bij. Ik schakel tussen pm’ers, locatiemanagers en kinderen en kom bij alle leeftijdsgroepen, van baby’s tot BSO. Ik weet ‘s ochtends niet wat ik die dag tegenkom, dat maakt het zo leuk.”

Erkende baby-opleiding ontwikkelen

Haar favoriete project van de afgelopen tijd is de nieuwe, erkende baby-opleiding voor TintelTuin-medewerkers. “Mijn collega’s en ik hebben daar heel hard aan gewerkt. De opleiding is binnen TintelTuin ontwikkeld en is toegespitst op onze normen en waarden. Zo dragen we in de opleiding heel mooi uit wat we belangrijk vinden, bijvoorbeeld voeden en slapen op verzoek”, legt ze uit.

Ook over het proces is ze positief. “Het was niet: we hebben een plan en dat moeten we hoe dan ook uitvoeren. Tussendoor stuurden we telkens bij en volgden we de behoeften van kinderen en pm’ers.” Corinne is dan ook erg trots op het resultaat. “Onze pedagogisch medewerkers, locatiemanagers, coaches en trainers hebben er zoveel ingestopt. Een goede start voor baby’s is ontzettend belangrijk en daar zorgen we bij TintelTuin mede voor.”

Het is heerlijk om in de wereld van kinderen te mogen zijn, met ze mee te spelen, ze te observeren en te zien groeien. De open gesprekken met pm’ers zijn ook hoogtepunten. Dat is waar ik het voor doe: mensen laten bloeien en alles uit anderen en mezelf halen.

Door Corinne, pedagogisch coach bij TintelTuin

Eurekamomenten met kinderen en pm’ers

De beste momenten beleeft ze zowel met kinderen als pm’ers. “Het is heerlijk om in de wereld van kinderen te mogen zijn, met ze mee te spelen, ze te observeren en te zien groeien. Elke dag weer. De open gesprekken met pm’ers zijn ook hoogtepunten, bijvoorbeeld als ze daarna weer vertrouwen hebben in hun kunnen of weer een nieuwe uitdaging zien. Dat is waar ik het voor doe: mensen laten bloeien en alles uit anderen en mezelf halen. Ik heb enorme bewondering voor onze pm’ers en locatiemanagers. Het zijn toppers die keer op keer alles geven”, vertelt ze enthousiast.

Het grootste pluspunt van TintelTuin als werkgever vindt Corinne het meedenken. “Uit alle lagen van de organisatie mogen medewerkers ideeën en hun mening delen. Zo kwam er een teamsmeeting over het personeelstekort. Er wordt echt naar je geluisterd. Dat we alles met elkaar oppakken, maakt ons sterker.”

Gerelateerde verhalen

Werken bij TintelTuin. Jouw plek.
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
Werken bij TintelTuin. Jouw plek. Solliciteer nu.
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
Kamp BSO De Golfbreker
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer