Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Geen werkdag is hetzelfde voor clustermanager Danielle

Danielle heeft TintelTuin zien groeien tot de kinderopvang die het nu is. Ze startte 34 jaar geleden als pedagogisch medewerker en is inmiddels al jaren clustermanager. “Kleine en grote problemen binnen de organisatie oplossen geeft me enorm veel voldoening.”

Gek op verandering

Na 30 jaar is Danielle niet meer weg te denken bij TintelTuin. “Ik vind het altijd zo suf om te zeggen dat ik hier al zo lang werk. Het klinkt alles behalve spannend”, vertelt ze. Gek genoeg is ze dol op verandering en precies dat vindt ze in haar huidige functie. Ook na zoveel jaren. “De organisatie en mijn functie ontwikkelen steeds weer, waardoor mijn baan ontzettend afwisselend blijft. Geen dag is hetzelfde en precies daarom blijf ik bij TintelTuin.”

Pratende probleemoplosser

Als clustermanager zorgt Danielle er mede voor dat haar locaties de bepaalde strategie goed uitvoeren. Loopt er iets niet lekker? Dan is zij de schakel tussen de locatie en het management. “Het ene moment ben ik met de gemeente in gesprek, het volgende moment heb ik een werkoverleg met een locatiemanager of ga ik bij een locatie langs. Heerlijk vind ik het!”

Danielle is constant met mensen in contact. Het leukste vindt ze de gesprekken met de locatiemanagers. “Ik oordeel niet, maar bekijk wat er precies gebeurt in een bepaalde situatie. Met verschillende theorieën zoals de dramadriehoek probeer ik te achterhalen waarom iemand op een bepaalde manier reageert. Als je het dan uiteindelijk oplost geeft dat zo’n goed gevoel.”

Gekke tijden zorgen voor saamhorigheid

Welke gebeurtenis haar het meest is bijgebleven vindt Danielle lastig om te zeggen. Ze heeft genoeg meegemaakt. De coronatijd heeft ze nog helder op haar netvlies staan. “Hoe rot de coronaperiode ook was voor met name kinderen, het heeft ook een positieve invloed gehad op ons team. We hadden nooit eerder in deze situatie gezeten en toch kregen we het met zijn allen voor elkaar om noodopvang aan te bieden.” Het gaf haar een gevoel van verbinding. “We hebben het maar mooi met elkaar geregeld. In het begin liep het stroef, maar bij de derde lockdown stond onze noodopvang zo klaar en keken we hoofdschuddend terug op de eerste keer. Al doende leer je!”

Ik zie mijn werkzaamheden als kleine puzzeltjes. Loopt er iets niet lekker? Dan voer ik gesprekken en bedenk ik samen met de betrokkenen een plan waardoor een team, medewerker of ouder ons weer begrijpt. Zo lossen we samen de puzzel op.

Door Danielle, clustermanager bij TintelTuin

Team vol bevlogen mensen

Danielle vertelt enthousiast over haar werk en ziet dit ook terug bij de rest van het team. “Er werken ontzettend loyale mensen bij TintelTuin. In ieder team zie je dat iedereen keihard zijn best doet voor de kinderen, de ouders én de collega’s. Ik vind het mooi om te zien dat iedereen zo betrokken is.”

Gerelateerde verhalen

23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer
21 september 2023

De Sport BSO, waar plezier en samenwerken voorop staan

Lees meer