Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Het BSO kamp van De Golfbreker

Samen avonturen beleven en mooie herinneringen maken!

Kamp BSO De Golfbreker

Wat een avontuur! Al voor het 4e jaar gingen we deze zomer twee dagen op kamp met BSO De Golfbreker. Dit jaar gingen er 14 kinderen mee, waarvan sommigen zelfs al voor de 2e of 3e keer. Het was best wel een beetje spannend voor degenen die voor het eerst meegingen. Vooral als je net 8 jaar bent en nog nooit ergens anders dan thuis geslapen hebt. En dan ook nog in een tentje!

We hoefden ons in ieder geval niet te vervelen. Op het programma stonden vele activiteiten. Zo zijn we met de zwarte zee en een zeilboot erachter het grote meer op geweest. ’s Avonds werden we aan de andere kant van het meer afgezet voor een dropping. Op de terugweg moesten we in het donker allerlei opdrachten doen.

Samen met natuurman Johan gingen we op ontdekkingstocht. Hij nam ons mee de natuur in en liet ons van alles plukken en proeven. En daarna hebben we dit alles gebruikt voor het eten bij de BBQ. Denk bijvoorbeeld aan kruidenboter met bloemen en dumplings van lindeboom blad gevuld met oesterzwammen en rijst.

Wat is een kamp zonder kampvuur? Dit mocht natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe maak je nou een goed vuur? Daar kon Johan ons alles over vertellen. Zo moet je niet te veel karton gebruiken, want dan verstik je het vuur. En moesten er kleine houtjes gemaakt worden om het vuur te kunnen opstarten.

Het weer zat een beetje tegen. Maar als je dan niet kunt zwemmen, kun je wel een bootje maken. Alles werd daarvoor uit de loods getrokken: tape, boor, hamer, zaag, spijkers, schroeven, niettang, en touw. Siem had zijn boot aan de steiger vastgebonden met de opmerking: “Als ik morgenochtend wakker word, dan kan ik kijken of hij zware windomstandigheden en golven heeft doorstaan. En dan kan ik zien of het een goede boot is of niet.”

Ondanks de regen hebben de meeste kinderen elke dag een paar keer gezwommen of met de surfplank gepeddeld. Dat was best een uitdaging, want er stond een stevige wind. Gelukkig konden de grote kinderen de kleintjes goed helpen. Samen staan we sterk!

Wat was het weer geweldige ervaring voor alle kinderen! Samen hebben we mooie herinneringen gemaakt, interessante dingen geleerd, angsten overwonnen, nieuwe vrienden gemaakt en is ons zelfvertrouwen gegroeid. Kortom het was een groot succes!

Volgend jaar gaan we zeker weer. Sommige kinderen hebben zich zelfs al ingeschreven voor kamp 2024!

Gerelateerde verhalen

Werken bij TintelTuin. Jouw plek.
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
Werken bij TintelTuin. Jouw plek. Solliciteer nu.
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
Groei, geniet en leer bij TintelTuin.
21 september 2023

De Sport BSO, waar plezier en samenwerken voorop staan

Lees meer