Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Moeder Laura: “Ik voel me altijd welkom bij TintelTuin”

De 2 dochters van Laura gaan met veel plezier naar De Piramide in Koog aan de Zaan. Dat geeft niet alleen hen, maar ook Laura een goed gevoel. “De opvang voelt als een warm bad: heel vertrouwd en persoonlijk.”

Persoonlijke aanpak in plaats van focus op regels

Toen ze 4 jaar geleden verhuisde naar Zaandam, ging Laura op zoek naar een nieuwe opvang. “Ik heb meerdere locaties in de buurt bezocht. Bij de een had je 10 kinderen in een kleine huiskamer, de andere was strikt en zakelijk. En toen kwam ik bij TintelTuin: een grote organisatie die wel een beleid heeft, maar waar de behoeftes van het kind voorop staan. En de locaties zagen er ook nog eens leuk uit,” vertelt ze. De keuze was dus snel gemaakt: haar toen nog enige dochter Quinn ging naar De Piramide.

Altijd tijd om te kletsen

En daar heeft Laura zeker geen spijt van. “Als ik mijn dochter wegbreng of ophaal, is er altijd tijd om te kletsen, soms wel 10 minuten. De medewerkers kijken echt wat ze nodig heeft. Toen ik net was bevallen van mijn jongste dochter, nam ik haar een keer mee. Iedereen was superblij om haar te zien en ze konden niet wachten tot ze ook op de groep kwam. Die persoonlijke benadering in combinatie met de creativiteit, leuke uitjes en mooie thema’s zorgen dat het altijd voelt alsof ik mijn kind bij een vertrouwd iemand achterlaat,” legt ze uit.

Gewoon open tijdens hittegolf

Inmiddels gaat alleen haar jongste dochter Penelope nog naar het KDV. Nog steeds is Laura enthousiast over de opvang, ook als er lastige situaties zijn. “Bij personeelstekort zet TintelTuin altijd de ouder voorop. Ze doen er alles aan om het zo goed mogelijk op te lossen. En tijdens de hittegolf deze zomer ging de helft van alle kinderopvanglocaties dicht, maar TintelTuin bleef gewoon open. We kregen een net mailtje met wat ze doen om voor je kind te zorgen bij die hoge temperaturen. Dat vond ik top.”

Medewerkers kijken echt wat mijn dochter nodig heeft. De persoonlijke benadering in combinatie met creativiteit, leuke uitjes en mooie thema’s zorgen dat het altijd voelt alsof ik mijn kind bij een vertrouwd iemand achterlaat.

Door Laura, moeder van Quinn en Penelope

Net zo blij of bezorgd als jijzelf

Wat Laura ook bijzonder vindt, is dat de medewerkers zo meeleven. “Als het goed gaat met je kind, dan zijn ze oprecht blij voor je. En is er iets aan de hand, dan maken ze zich net zoveel zorgen als jij zelf.” Zo gebeurde het een keer dat Penelope zich had bezeerd na een val en een paar dagen niet liep. “De opvang dacht heel goed mee over waardoor het kon komen en wat ik aan de huisarts kon vragen,” vertelt ze. Gelukkig liep haar dochter al snel weer als een kievit.

Laura zou TintelTuin dan ook zeker aan andere ouders aanraden. “Ze hebben echt een warm hart voor je kind en je hoeft je nooit zorgen te maken. Ik voel me altijd welkom. Dat mijn dochters elke dag vrolijk thuiskomen, is de beste ervaring die er is!”

Gerelateerde verhalen

Werken bij TintelTuin. Jouw plek.
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
Werken bij TintelTuin. Jouw plek. Solliciteer nu.
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
Kamp BSO De Golfbreker
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer