Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Pedagogisch assistenten: de extra handjes op de groep

Sinds een aantal maanden hebben wij een nieuwe functie bij TintelTuin. Namelijk die van pedagogisch assistent. En daar zijn we echt heel erg blij mee. En ook best trots op!

Kinderen voorlezen, creatief bezig zijn, een fles geven, liedjes zingen, een luier verschonen en lekker ravotten op de buitenspeelplaats. Zomaar wat dingen die een pedagogisch medewerker op een dag doet. Tijdens het werken op de groep komen onze pedagogisch medewerkers soms letterlijk handen te kort. Hoe fijn is het dan als er ook een pedagogisch assistent is die wat werk uit handen kan nemen?

Een win-win situatie

Naast de vaste pedagogisch medewerkers die al op de groep staan, is er nu soms ook een pedagogisch assistent te vinden. Een win-win situatie als je het ons vraagt. Want niet iedereen die graag met kinderen wil werken, heeft daarvoor een opleiding gevolgd. Als assistent kun je nu zonder diploma aan de slag, omdat je altijd gekwalificeerde en ervaren pedagogisch medewerkers naast je hebt staan. Dat maakt het super laagdrempelig om te solliciteren en maakt het voor ons veel makkelijker om nieuwe mensen te vinden. Als pedagogisch assistent krijg je daarnaast ook de mogelijkheid om door te leren. Wie dat wil kan namelijk instromen in de BBL klas (beroeps begeleide leerweg) en daarna zelf als pedagogisch medewerker aan de slag.

'Ik werkte in de horeca en wilde graag iets anders doen. Werken met kinderen leek mij altijd al heel leuk.'

Door Melissa - pedagogisch assistent

Pedagogisch assistent Melissa

Melissa was vorig jaar één van de eersten die als pedagogisch assistent bij TintelTuin aan de slag ging. “ik werkte in de horeca en wilde graag iets anders doen. Werken met kinderen leek mij altijd al heel leuk, maar daar had ik niet de diploma’s voor. Mijn moeder tipte mij over deze vacature. Voor mij een hele leuke stap om zo een carrière switch te maken. Ik werk nu als pedagogisch assistent bij NoordRijk. Voor mij was het volgen van een opleiding een enorme drempel. Ik heb zelf niet de behoefte om op dit moment een opleiding te volgen, maar ik weet dat veel collega pedagogisch assistenten inmiddels de stap naar een BBL opleiding gemaakt hebben, om in de toekomst als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan.”

Collega en pedagogisch medewerker Debby: “Het is heel fijn dat Melissa er is! Op deze manier kunnen we onze aandacht veel beter verdelen over de kinderen. Zeker in een groep waar bepaalde kinderen meer aandacht nodig hebben. Dan is het heel fijn dat je Melissa ook op de groep hebt. We zijn heel blij met haar!”

Ga ook aan de slag als pedagogisch assistent

We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen. Ben jij dol op kinderen, maar beschik je niet over de juiste diploma’s? Misschien is een baan als pedagogisch assistent wel wat voor jou? Geen diploma, geen probleem. Kijk eens bij de vacatures voor pedagogisch assistent. En maak ook de stap naar de kinderopvang.

Gerelateerde verhalen

2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer