Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Senior pedagogisch medewerkers: de steunpilaren van TintelTuin

Senior pedagogisch medewerkers zijn waardevolle collega’s binnen TintelTuin. Je zou ze ook wel de steunpilaren van het team kunnen noemen. Ze staan met de voeten in de klei en delen hun kennis en ervaring met het team van pedagogisch medewerkers. Daarnaast werken ze nauw samen met de locatiemanager en pedagogisch coach. 

Het verhaal van senior pedagogisch medewerker Maudy

Eén van deze toegewijde senior pedagogisch medewerkers is Maudy. Ze werkt al 35 jaar met veel plezier en passie voor TintelTuin. Maudy heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Ze begon op de babygroep, deed daarna ervaring op als flexer op verschillende locaties, werkte op de voorschool en BSO. Sinds 7 jaar is zij werkzaam als senior pedagogisch medewerker. Sinds kort doet zij dit op de spiksplinternieuwe Kindercampus Mokum. Voor Maudy is dit echt de kers op de taart van haar carrière. Samen met locatiemanager Renate is zij al vanaf de start betrokken bij Kindercampus Mokum. En dat vindt zij heel bijzonder.

Maudy over haar functie als senior pedagogisch medewerker: “ik heb zo veel ervaring en vind het leuk om die te delen. De functie van senior was daarom perfect voor mij. Ik vind mijn werk gewoon heel leuk en het is mooi als je die passie kunt overbrengen.”

De toegevoegde waarde van een senior op de groep

De toegevoegde waarde van een senior pedagogisch medewerker op een locatie is het creëren van een positieve werkomgeving. “Door zelf positief te zijn en het goede voorbeeld te geven kun je veel doen voor de sfeer. Ik help en stuur waar nodig binnen het team. Zodat ze het uiteindelijk zelf kunnen.”

'Ik heb zo veel ervaring en vind het leuk om die te delen. De functie van senior was daarom perfect voor mij. Ik vind mijn werk gewoon heel leuk en het is mooi als je die passie kunt overbrengen.'

Door Maudy - senior pedagogisch medewerker

Wat doe je als senior?

“Allereerst ben je een gewone collega, die ook meewerkt op de groep”, vertelt Maudy. “Maar je hebt vooral een voorbeeldfunctie en begeleidt pedagogisch medewerker waar nodig.
Als senior pedagogisch medewerker ben je de rechterhand van de locatiemanager. Elke TintelTuin-locatie heeft een senior pedagogisch medewerker. Om te starten als senior volg je een training. Ook heb je regelmatig terugkomdagen om kennis te delen met collega’s en te blijven groeien in je functie. Wat ik leuk vind is dat ik veel trainingen mag volgen. Binnenkort ga ik starten met de baby specialistenopleiding.”

“Wat ik het leukste aan mijn werk vind?” Vraagt Maudy zich hardop af. “Dat is een moeilijke vraag, want ik vind heel veel leuk. Ik denk dan toch het enthousiasme van de mensen. Door gewoon mezelf te zijn, krijg ik anderen ook enthousiast. Dat is mijn kracht. Maar we doen het samen en en ik leer ook nog steeds van anderen.”

Gerelateerde verhalen

2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer