Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

De Sport BSO, waar plezier en samenwerken voorop staan

Bij onze Sport BSO draait het niet alleen om spelen, maar ook om leren en ontdekken. En we zijn er trots op dat we een omgeving bieden waar kinderen kunnen groeien en bloeien.

Groei, geniet en leer bij TintelTuin.

Wist je dat TintelTuin ook een sport BSO heeft? Je kunt onze BSO vinden op het levendige sportpark in Landsmeer bij de lokale atletiekvereniging. We zijn buitengewoon trots op deze bijzondere locatie!

De sport BSO is een kleine locatie met 1 groep. Dat betekent dat de kinderen van 4 tot 13 jaar bij elkaar zitten. Alle sport- en spelactiviteiten worden daardoor samengedaan. Plezier, teamwork en samenwerken staan hierbij centraal. “Soms delen we de groep bewust niet op in oudere en jongere kinderen,” vertelt locatiemanager Adelinde. “Zo leren de grote kinderen om te helpen en geduld te hebben. Terwijl de kleintjes leren om hulp te vragen en dat het leuk is om samen te sporten. Meedoen is belangrijker dan winnen.”

Bij onze Sport BSO draait het niet alleen om spelen, maar ook om leren en ontdekken. De spelmaterialen rouleren elke zes weken, waardoor kinderen de kans krijgen om verschillende sporten uit te proberen. Denk aan hockey, voetbal, lasergamen en nog veel meer. We leren de kinderen niet alleen de regels van het spel, maar passen ons ook aan hun interesses aan.

Wij zijn altijd buiten
Nog meer dan bij andere BSO’s zijn de kinderen bij ons buiten te vinden. “Wij gaan elke dag naar buiten, weer of geen weer.”
Logischerwijs wordt er veel aan sport en spel gedaan. Maar we zijn ook vaak te vinden in natuurgebied ’t Twiske, dat bij ons om de hoek ligt. Vooral in de schoolvakanties komen we hier vaak. “Wat ook opvalt is dat de kinderen van onze BSO vaak heel vies zijn,” vertelt locatiemanager Adelinde lachend.

Jaarlijkse sportdag
Eén van de hoogtepunten van het jaar is onze jaarlijkse sportdag, waarbij de kinderen van de Sport BSO het opnemen tegen de andere Landsmeerse BSO ‘t Hoekje. Deze dag wordt omgetoverd tot een waar feest, met prijzen en heerlijke hapjes. Het is een feestelijke afsluiting van een geweldig jaar vol sportieve avonturen.

Ouders vinden ons concept geweldig en kiezen hier vaak bewust voor. Hun kinderen komen thuis met de mooiste verhalen. Van hockey tot voetbal, van lasergamen tot knotshockey en basketbal, er is hier altijd iets te beleven. We geloven in het stimuleren van spelontwikkeling en teamwork. En we zijn er trots op dat we een omgeving bieden waar kinderen kunnen groeien en bloeien.

Gerelateerde verhalen

Werken bij TintelTuin. Jouw plek.
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
Werken bij TintelTuin. Jouw plek. Solliciteer nu.
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
Kamp BSO De Golfbreker
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer