Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

TintelTuin Experience Bus: een avontuur vol muziek!

De Experience bus komt leuke en nieuwe activiteiten brengen op de BSO locaties. Leuk voor de kinderen, maar zeker ook voor de pedagogisch medewerkers die hun talent op deze manier kunnen delen.

Bij TintelTuin hebben we iets nieuws en we zijn er ontzettend trots op: de Experience Bus! Marten reist langs BSO’s met zijn bus vol muzikale verrassingen.

Marten werkt al bijna 20 jaar in de kinderopvang, waarvan 2 jaar bij TintelTuin. Daar is hij helemaal op zijn plek als pedagogisch medewerker (PM’er) bij Buitenschoolse Opvang (BSO) Het Luchtkasteel in Oostzaan. Ook is hij een enthousiast hobbymuzikant. Sinds kort gaat hij naast zijn werk als PM’er op de groep met de Experience Bus op pad om muziekworkshops te geven.

Geen gewone muziekles
Ben je ook zo benieuwd wat deze muziekworkshop precies inhoudt? Marten neemt trommels, slagwerkinstrumenten, een gitaar en een ukelele mee in de bus. Het is geen gewone muziekles, maar een speelse manier om met muziek en geluid te spelen. Kinderen maken kennis met verschillende geluiden en instrumenten. Marten zorgt ervoor dat alles er aantrekkelijk uitziet, zodat de kinderen meteen enthousiast worden. En dan begint het feest! Eerst luisteren ze naar geluiden: herken je een helikopter, een motor of een stofzuiger? Vervolgens mogen ze zelf aan de slag. In een muzikale rondedans krijgt elk kind de kans om de instrumenten uit te proberen.
Ze bouwen zo spelenderwijs vertrouwen op.

De workshops van Marten zitten boordevol spelletjes en activiteiten. Bijvoorbeeld het start-stop spel: wanneer Marten gitaar speelt, mogen de kinderen ook muziek maken. Stopt hij? Dan stoppen zij ook. Een ander spel is dirigentje spelen: wie zet de groep aan en uit? Samenwerken, luisteren en reageren op elkaar zijn de sleutelwoorden. Het is gezellig én leerzaam!

Het mooie is dat elke workshop uniek is. Marten speelt in op de wensen en ideeën van de kinderen. Het gaat erom dat zij plezier hebben en zichzelf kunnen zijn. Marten stimuleert hun creativiteit en moedigt hen aan om hun eigen ideeën te delen.

De kleintjes vinden het geweldig
De kinderen vinden de muziekworkshop geweldig! Vooral de kleintjes tussen 4 en 8 jaar beleven dolle pret. Het draagt bij aan hun gezonde ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. “Samen spelen, leren en genieten we van de wereld vol geluid en plezier.”

In de toekomst nog meer workshops!
We zijn begonnen met de muziekworkshops van Marten als pilot voor de Experience Bus. Maar we hebben grootse plannen! In de toekomst breiden we de Experience Bus uit met nog meer leuke sport- en spelactiviteiten. Naast Marten staan er nog meer enthousiaste collega’s te popelen om met de Experience Bus op pad te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Gerelateerde verhalen

2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer