Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Vader Roco: “TintelTuin is een degelijke, stabiele opvang met lieve mensen”

Dochter Robin van vader Roco heeft het enorm naar haar zin op de BSO in Amsterdam-Noord. Soms zelfs iets té veel. “Regelmatig krijg ik haar niet mee naar huis. Dan wil ze blijven spelen en knutselen met de andere kinderen op de opvang.”

Groei, geniet en leer bij TintelTuin.

Knutselfrutsel met vertrouwde kinderen

Toen Roco jaren geleden op zoek ging naar een opvang voor zijn dochter, kwam hij al snel uit bij TintelTuin. “De andere opvanglocaties in de buurt waren erg gericht op bepaalde activiteiten, zoals een sport-BSO en een boerderij-BSO. Dat sprak me niet aan, omdat Robin een echte knutselfrutsel is, zoals ik het noem. En dat is precies wat ze bij TintelTuin veel kan doen”, legt hij uit.

De activiteiten zijn niet de enige reden dat hij voor TintelTuin koos. “Een ander groot voordeel vind ik dat de opvang exclusief voor deze basisschool is. Dus ze zit niet steeds met anderen, maar ziet precies dezelfde kinderen op school en op de BSO. Dat maakt het fijn en vertrouwd.”

Een stabiel en divers team

Roco is ook na 5 jaar nog steeds blij met zijn keuze. “TintelTuin is een degelijke, stabiele opvang met lieve mensen. Er is een heel betrokken team, waarvan we het grootste deel al vanaf het begin kennen. Robin vindt alle pedagogisch medewerkers leuk.” Daarnaast spreekt de diversiteit van TintelTuin hem aan. “Er zijn zowel vrouwelijke als mannelijke pm’ers. Voor kinderen vind ik het heel goed om de verschillende aanpak van beide geslachten te ervaren”, legt hij uit.

Niet mee naar huis

Sinds kort heeft de BSO een nieuw pedagogisch beleid. Roco: “Het is niet meer ‘dit gaan we doen’, maar ‘wat wil jij doen en hoe helpen we jou daarbij?’ Als de kinderen binnenkomen, melden ze zich en verspreiden zich daarna door het gebouw in een ruimte naar keuze. Wat voor activiteit ze willen doen en hoe, dat bepalen ze zelf.”

Voor zijn dochter Robin werkt deze nieuwe visie supergoed. “Het gebeurt regelmatig dat ik haar niet mee naar huis krijg, omdat ze het zo naar haar zin heeft. Dat vind ik een heel groot compliment voor TintelTuin. Laatst was ze bijvoorbeeld bezig om een flat van 1,5 meter hoog te bouwen van kartonnen dozen. Die wilde ze per se afmaken. De ene keer ga ik erbij zitten werken en de andere keer komt ze zelf iets later thuis. We wonen gelukkig om de hoek.”

Het gebeurt regelmatig dat Robin niet mee naar huis wil omdat ze het zo naar haar zin heeft. In combinatie met het goede pedagogische beleid, de leuke uitjes en mooie thema’s raad ik TintelTuin dan ook van harte aan bij andere ouders!

Door Roco, vader van Robin

Sport, leuke uitjes en mooie thema’s

Wat hij ook waardeert, zijn de activiteiten. “Na schooltijd worden er sportactiviteiten georganiseerd in een gymzaal op loopafstand. Daardoor kunnen kinderen onder opvangtijd sporten. Zo turnt Robin elke donderdag”, vertelt Roco. En in de vakanties zijn er leuke uitjes. “Ze gingen een keer naar Speelpark Oud Valkeveen, wat ik niet kende. Robin kwam superenthousiast terug, dus wij gingen er ook naartoe. Zo leren we leuke nieuwe plekken kennen. In combinatie met de mooie thema’s en het goede pedagogische beleid raad ik TintelTuin dan ook van harte aan bij andere ouders!”

Gerelateerde verhalen

Werken bij TintelTuin. Jouw plek.
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
Werken bij TintelTuin. Jouw plek. Solliciteer nu.
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
Kamp BSO De Golfbreker
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer