Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Van voetbal- tot Halloweenbus met chauffeur Gerrit

Na zijn pensioen werd Gerrit chauffeur bij TintelTuin. Hij brengt de kinderen van school naar de opvang. En dat doet hij met veel plezier. “Ik kleed mijn bus graag aan in een bepaald thema, van zomer tot Sinterklaas. De kinderen vinden dat geweldig!”

Eerst vrachtwagenchauffeur, nu kinderchauffeur

Voorheen was Gerrit vrachtwagenchauffeur. “Ik vervoerde bloemen in Nederland en het buitenland. Daar werd ik heel blij van,” vertelt hij. Maar toen kwam de dag dat hij met pensioen moest. “Dat vond ik een lastig moment, want ik kan totaal niet stilzitten.” Gelukkig kwam zijn buurvrouw met een mooie oplossing. “Haar zus werkte bij TintelTuin en wilde mij wel introduceren. Zo ging het balletje rollen en werd ik chauffeur.”

Als een opa voor de kinderen

Gerrit: “Als chauffeur ben ik ‘maar’ een verlenging van de school en de opvang, maar wel een hele belangrijke. Ik voel zeker dat ik een grote verantwoordelijkheid draag. Ik ben een soort opa voor de kinderen: een veilige haven. Sommige hebben zoveel meegemaakt en dan helpt het om erover te praten. Ik zie ze dan groeien. Daar ben ik trots op!”

Even uitrazen en contact maken

Gerrit geeft de kinderen alle ruimte die ze nodig hebben. “Na een lange schooldag laat ik ze eerst 10 minuten uitrazen. Even alle energie eruit! Dat vinden ze heel fijn en daarom neem ik er graag wat extra tijd voor,” vertelt hij. En dat is zeker niet het enige wat hij doet om kinderen zich op hun gemak te laten voelen.

“Ik vervoer ook kinderen van het speciaal onderwijs naar onze locatie De Tijstroom. Er was een keer een stille jongen waar ik moeilijk contact mee kreeg. Wat ik dan doe? Ik probeer erachter te komen waar het kind dol op is. Bij deze jongen bleken dat dino’s te zijn. Dus ik kocht een dino en legde die de volgende rit voor hem in de auto.” Dat werd een groot succes. “De dino bracht ons in contact en werd echt zijn vriend. Het is zo leuk om te zien hoe zoiets kleins zoveel kan doen,” zegt hij met een glimlach.

“Ik voel zeker dat ik een grote verantwoordelijkheid draag. Ik ben een soort opa voor de kinderen: een veilige haven. Sommige hebben zoveel meegemaakt en dan helpt het om erover te praten. Ik zie ze dan groeien.”

Door Gerrit, chauffeur bij TintelTuin

Bij elk seizoen en voor ieder feest een nieuwe themabus

Daarnaast tovert Gerrit zijn bus graag helemaal om in een bepaald thema. “De eerste keer maakte ik er een voetbalbus van. De kinderen vonden dat zo leuk dat ik er nog meer plezier in kreeg. Sindsdien is het de Tintelwagen themabus. Van Sinterklaas tot Kerst en van Pasen tot zomer: er zijn al heel wat thema’s voorbij gekomen. Iedere keer zijn de kinderen weer razend enthousiast!” Net als Gerrit zelf, die helemaal in zijn nopjes is bij TintelTuin. “Ik vind alles aan dit werk leuk. Het is het beste wat me is overkomen na mijn 65e!”

Gerelateerde verhalen

Werken bij TintelTuin. Jouw plek.
2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
Werken bij TintelTuin. Jouw plek. Solliciteer nu.
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
Kamp BSO De Golfbreker
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer