Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Vol energie aan de slag met manager pedagogiek Marije

Als manager pedagogiek kom je Marije overal binnen TintelTuin tegen. Een afwisselende functie die perfect bij deze ondernemer past. “Pedagogiek komt werkelijk overal binnen TintelTuin terug. Een uitgangspunt waar ik enorm blij van word.”

TintelTuin voelt als een logische keuze

Marije werkte eerder zo’n 12 jaar als ondernemer in de pedagogiek. Zo gaf ze trainingen aan pedagogische medewerkers, maar ook aan directeuren binnen de kinderopvang. Toch was de keuze voor TintelTuin voor haar heel logisch. Marije: “TintelTuin staat bekend als innovatief en eigengereid. Een organisatie die echt haar eigen pad volgt binnen de branche. TintelTuin doet wat zij denken dat goed is voor kinderen in plaats van te kijken naar andere bedrijven. Toen ik een interessante vacature voorbij zag komen kon ik het niet laten te reageren. Dit was een mooie kans!”

Kinderen altijd op nummer 1

Marije vindt de babygroepen van TintelTuin een goed voorbeeld van die eigenwijsheid die TintelTuin typeert. Ze vertelt: “Groepen met baby’s van 0 tot 1 jaar zijn financieel gezien helemaal niet zo voordelig. Omdat we weten dat jonge baby’s zich op deze groepen enorm goed ontwikkelen zijn ze er tóch. Als het kan, maken we graag ruimte voor zulke dingen. Ik vind dat mooi idealisme.”

Samen werken aan een groter doel

Zelf gaat Marije ook graag haar eigen weg, ze is niet voor niets al jaren ondernemer. “Kiezen voor je eigen pad is niet altijd makkelijk. Vaak kun je op veel weerstand rekenen. Toch zal ik altijd doen wat voor mij goed voelt.” Nu is dat haar baan bij TintelTuin. Na zoveel jaren ondernemen was dat best even schakelen. Marije vertelt: “Ik werk al 12 jaar voor mezelf, dus toen ik in mei 2022 begon, kwam ik terecht in een hele andere wereld.” Toch bevalt die haar enorm goed. “Anders dan tijdens mijn werk als ondernemer, werk ik nu in een team aan een groter doel. Dat is echt anders dan wanneer je alleen losse klussen hebt.”

Marijes nieuwe werkplek voelt als een warm bad en ze heeft haar plek binnen het team helemaal gevonden. “Ik ben een Rotterdammer in Amsterdam, dat op zich is al grappig. Met alles wat ik kan en waar ik voor sta, voel ik me enorm op mijn plek bij TintelTuin. En mijn ontnuchterende opmerkingen worden gewaardeerd.”

Iedereen staat voortdurend te trappelen om aan de slag te gaan. Het is ontzettend leuk om met zulke enthousiaste mensen te werken. Iedereen wil continu verbeteren en zet graag een stapje extra. Dat geeft energie!

Door Marije, manager pedagogiek bij TintelTuin

Doordrongen van pedagogiek

Als manager pedagogiek gaat alles wat Marije doet over de rol van pedagogiek binnen verschillende thema’s in de organisatie. Marije: “Het valt me op dat de afdeling Pedagogiek bij bijna alles in de organisatie betrokken wordt. In de basis betekent dat, dat TintelTuin doordrongen is van pedagogiek. Ik vind het heel mooi dat de ontwikkeling van kinderen altijd het uitgangspunt is. Zo hoort het te zijn.”

Hoogtepunt in de Johan Cruijff ArenA

Hoewel Marije nog maar kort bij TintelTuin werkt, heeft een moment indruk gemaakt op haar. “De studiedag en het personeelsfeest in de Johan Cruijff ArenA afgelopen september vond ik memorabel. Toen ik tussen al die medewerkers stond, besefte ik pas echt hoe groot deze organisatie is. Ik vind het geweldig om daar onderdeel van te mogen zijn.”

Marije vindt dat groot absoluut niet hoeft te betekenen dat er ook meer afstand is tussen collega’s. “Er is een gevoel van verbondenheid, of je collega’s nu kent of niet. Je ziet dat iedereen trots is om onderdeel te mogen zijn van deze groep. Dan doe je toch iets goed als organisatie. Ik vind het een cadeau om hier bij te mogen horen en mijn bijdrage te leveren.”

Gerelateerde verhalen

2 mei 2024

Een kijkje achter de schermen bij de praktijkopleiders

Lees meer
23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer