Neem contact op via ons contactformulier of via 088-0780780

Volop samenwerken en ontwikkelen met locatiemanager Maureen

Met een functie als locatiemanager van KC De Draaimolen, voorschool De Bonkelaar en BSO Het Twiske is het werk van Maureen heel afwisselend. Daar geniet ze volop van. “Ik voel me echt onderdeel van de organisatie in plaats van alleen mijn locaties.”

Van faillissement naar fijne nieuwe werkgever

Zo’n 8 jaar geleden ging de vorige werkgever van Maureen failliet. “TintelTuin nam een aantal locaties over. Daardoor werkte ik die zomer veel met hen samen. Ik zag meteen dat er veel persoonlijke aandacht was en hoe fijn collega’s met elkaar en met mij omgingen. Dat miste ik op mijn vorige werk”, legt ze uit. Toen de vraag kwam of ze bij TintelTuin wilde werken, hoefde ze dan ook niet lang na te denken. “Het warme bad-gevoel én dat ik in Amsterdam-Noord kon blijven werken, gaven de doorslag.”

Veel ruimte voor ontwikkeling

Haar eerste ervaring als TintelTuiner was meteen positief. Maureen: “Ik ben VVE-gecertificeerd opgeleid en moest hercertificeren. Bij mijn oude werkgever mocht dat niet, maar bij TintelTuin kon het direct. Dat ze zo snel in mij wilden investeren voor persoonlijke groei, gaf een heel fijn gevoel.” Het heeft haar erg geholpen in haar functie. “Ik mocht fouten maken en ervan leren. Daardoor ben ik gegroeid in mijn rol en ben ik nu veel meer zelfverzekerd.”

Intensief samenwerken met collega’s

Wat haar werk echt leuk maakt, is de variatie. “Ik werk met veel verschillende mensen. Bijvoorbeeld een team van locatiemanagers, waarmee we regelmatig sparren. Ook ben ik onderdeel van het pedagogisch team. En dan zijn er nog allerlei afdelingen waarmee ik regelmatig samenwerk: van HR tot de servicedesk. Iedereen weet wie ik ben en wat de uitdagingen op mijn locaties zijn. Daardoor doen we het met z’n allen echt samen en voel ik me helemaal onderdeel van de organisatie”, vertelt ze.

Bij TintelTuin mocht ik me direct VVE-hercertificeren. Dat ze zo snel in mij wilden investeren voor persoonlijke groei, gaf een heel fijn gevoel. Ook mocht ik fouten maken en ervan leren. Daardoor ben ik gegroeid in mijn rol en ben ik nu veel meer zelfverzekerd.

Door Maureen, locatiemanager bij TintelTuin

Meedenken en focussen op het positieve

Ook tijdens de roerige jaren van corona en nu met het personeelstekort, ziet ze hoe goed TintelTuin omgaat met haar medewerkers. Maureen: “Het is makkelijk om in die situaties andere dingen op een laag pitje te zetten, zoals de scholing van collega’s. Maar hier gebeurt dat niet. We kijken op welke manier de ontwikkeling van medewerkers toch kan doorgaan. Zo focussen we altijd op het positieve.”

Ze vindt TintelTuin dan ook de beste keuze als je bij een kinderopvang wilt werken. “We vragen regelmatig de mening van alle collega’s, bijvoorbeeld over het personeelstekort. Wat je aangeeft, komt later ook echt terug. Zo hebben we nu een dagstart, waarbij we de dag beginnen met een korte vergadering over (personeels)problemen en hoe we die kunnen oplossen. Dat is bijzonder voor een grote organisatie. Hier mag je gezien en gehoord worden en waarderen we het als collega’s meedenken.”

Gerelateerde verhalen

23 januari 2024

De warme lunch bij TintelTuin

Lees meer
2 oktober 2023

Het BSO kamp van De Golfbreker

Lees meer
21 september 2023

De Sport BSO, waar plezier en samenwerken voorop staan

Lees meer