Bij TintelTuin geloven we in investeren in de toekomst. Dat doen we door het opleiden van gemotiveerde leerlingen tot echte TintelTuin pedagogisch medewerkers. Onze praktijkopleiders spelen een cruciale rol in dit proces. Dankzij hun inspanningen maken ze van de TintelTuinklas een succes! Een belangrijke rol, want onze leerlingen zijn de TintelTuiners van de toekomst.
De werving en samenwerking
“Alles wat nodig is om leerlingen binnen te krijgen, doen we,” vertelt Marloes. Dit omvat werving, sollicitatiegesprekken en natuurlijk de nauwe samenwerkingen met scholen, waaronder het Regiocollege. TintelTuin heeft zelfs een eigen klas op het Regiocollege.
Dat begint bij het werven van gemotiveerde leerlingen voor de TintelTuinklas. Samen met scholen, zoals het Regiocollege, bouwen we aan een sterke samenwerking om onze unieke visie op kinderopvang te delen.
Het sollicitatieproces
Het sollicitatieproces voor de TintelTuinklas is grondig. Leerlingen doorlopen een assessment en een meeloopmoment, gevolgd door een kennismakingsgesprek met de locatiemanager om de juiste match te waarborgen. Leerlingen uit de TintelTuinklas krijgen een contract voor 20 uur, een solide basis om vanuit te groeien. Marloes benadrukt hun rol als matchmaker tussen aspirant-leerlingen en het werkveld.
TintelTuinklas: een unieke leerervaring
Wat maakt de TintelTuinklas anders? Marloes vertelt over het opbouwende karakter van de klas. “In het voortraject brengen we de groep samen. Vervolgens monitoren we de voortgang van het individu en de hele groep. Belangrijk hierbij is ook het groepsgevoel: samen staan we sterk en samen groeien we.” In deze opleiding krijgen de leerlingen de pedagogische basiskennis aangeleerd. Maar er zijn daarnaast ook vakken als rekenen, Nederlands, mentorschap, loopbaan en burgerschap. De theorie wordt in het BBL (beroeps begeleid leren) traject meteen gekoppeld aan de praktijk. De leerlingen gaan namelijk ook meteen aan de slag bij een TintelTuinlocatie. Hier kunnen ze samen met hun werkbegeleider leren in de praktijk. Hier wordt natuurlijk ook de TintelTuin-visie aangeleerd.
TintelTuin biedt niet alleen een baan, maar ook een toekomst. “Er zijn ook tal van mogelijkheden om door te groeien”, vertelt Marloes: “bijvoorbeeld naar niveau 4, VVE-opleiding, de babytraining. De mogelijkheden zijn eindeloos.”
Wil jij ook pedagogisch medewerker worden?
Wil jij pedagogisch medewerker worden bij TintelTuin? Of werk je al bij TintelTuin, maar heb je ambities om door te groeien naar pedagogisch medewerker? Neem contact met ons op, want TintelTuin is niet alleen een werkplek; het is een leeromgeving waar we samen groeien en elke dag een stukje beter worden. Enthousiast? Bekijk onze vacature voor de BBL-klas.